Данас су свечано отворене 11. Плазма Спортске игре младих у Сребреници.

Уз забавни програм, извођење пјесме „Држи ме за руку“ вртића „Пролетер“ из Сребренице, плесне тачке – скупине „Фресх генератион“, фреестyле фоотбалл перформанса Самира Салчина, теqбалл такмичења те паљење бакље Плазма Спортских игара младих, Игре су званично почеле, а малишани из Сребренице, Братунца и Зворника су своја дружења наставила такмичењима у кошарци, ногомету и утрци на 60м.

„Одушевљен сам данашњом манифестацијом и желим се захвалити организаторима што смо данас послали најљепшу слику из Сребренице. Увијек се трудимо кроз наше дјеловање на свим пољима да шаљемо позитивну слику из наше општине, а ово је управо таква прича. Ми ћемо се трудити да ову традиционалну манифестацију још више обогатимо и да из године у годину буде још више присутне дјеце“ истакао је Младен Грујичић, начелник Општине Сребреница која је овогодишњи покровитељ свечаног отварања Игара.

Међу присутнима био је и помоћник Министра породице, омладине и спорта Владе Републике Српске, Марио Ђуран.

„Феноменалан догађај и за Сребреницу и за окружење и све похвале и организатору и Општини Сребреница на организацији отварања. Дјеци желим што више повезивања, дружења, забаве, фер плеја, а на крају и успјеха“ казао је Марио Ђуран, помоћник Министра породице, омладине и спорта Владе Републике Српске.

Видео порукама, свим присутним, обратили су се и Един Џеко, Немања Матић, Лука Модрић, Мирсад Терзић, Марица Гајић, Томислав Зубчић, Нихад Ђедовић и Тони Шуњић, а посебно изненађење за све присутне било је дружење са Амбасадором Игара, Џананом Мусом који је и сам био учесник Спортских игара младих 2011. године.

„Почаствован сам и драго ми је што сам се дружио данас са дјецом и био на отварању Игара у Сребреници. 2011. године сам и ја учествовао на Играма и ово данас ме вратило у дјетињство. Пожелио сам да се и сам данас такмичим са свом овом дјецом. Свим младима желим да се друже, забављају, стварају нова пријатељства, тренирају и управо оваква манифестација ће им помоћи да упознају све лијепе стране спорта. Поносан сам што сам Амбасадор оваквог једног пројекта“ истакао је Џанан Муса.

Видео поруке дјеци у Сребреници су послали и Симовци из Орашја, Какња, Јајца, Градачца, Стоца и Добоја, а млади Амбасадори Игара, Денис Аговић и Милица Ђокић, подијелили су са присутнима своја досадашња искуства те послали поруке свим присутнима. БХ Телецом турнеја радости своје путовање наставља кроз БиХ, с обзиром да је у 2021. години планирано да Игре обиђу 45 бх. градова.