Напокон смо дочекали, након дугог пута, да отворимо Синеплекс овдје у срцу Сарајева, казао је вечерас на свечаности уприличеној поводом отварања тог кина финансијски директор и манагинг партнер Синеплекс Интернешенл Кристоф Папусек.

Он је подсјетио да су због пандемије кина у свијету престала с радом те да отварање Синеплекс Сарајево не слави само отварање једног кина, него и повратак кина.

Он је казао да Синеплекс, са сарајевским кином, има 63 кина у читавом свијету.

Ново мултиплекс кино, са осам кино дворана опремљених најсавременијом технологијом, налази се на Маријин двору, у центру Сарајева, уз Хотел Холидеј, и простире се на 5.000 квадратних метара.

Синеплекс Сарајево понудит ће више од 1.000 сједишта, међу којима су и посебна ВИП кожна сједишта, LoveBOX и љубавна сједишта.

Директор Сарајево филм фестивала Мирсад Пуриватра казао је да је пресретан јер је отворење Синеплекс кина у Сарајеву остварење једног сна дугог десетак година.

“О значају Синеплекс кина и Сарајеву могу само да кажем да овогодишњи Сарајево филм фестивал након, нажалост, затварања Синема Сити кина не би био могућ ни на пола његове величине да данас не отварамо Синеплекс Сарајево”, казао је Пуриватра.

Он је истакао да се отварањем овог кина добија више од 1.000 сједишта те да ће се велики дио програма СФФ-а одвијати у простору тог новоотвореног кина.

Након поздравних говора званице су имале прилику погледати филм „Паклене улице 9″, а Синеплекс Сарајево званично са радом почиње сутра.

Синеплекс Константин Филм-Холдинг ГмбХ је основан 1951. године у Аустрији као филмска дистрибуцијска кућа те слови као модерна и визионарска компанија. Синеплекс Интернешенл ГмбХ је започео ширење 2009. године у сусједне земље те је прво кино изван Аустрије отворено у Болзану, у Сјеверном Тиролу. Данас има јаку тржишну позицију са преко 60 кино локација у Аустрији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Косову, Албанији, Сјеверној Македонији, Грчкој, Италији и Румунији.