Споразум о оснивању босанскохерцеговачког блока у Мостару за заједњички наступ на локалним изборима, уз предсједнике локалних организација СДП-а БиХ и Наше странке, потписали су и предсједници СДП-а БиХ и Наше странке Нермин Никшић и Предраг Којовић.

Кроз овај иницијални споразум ове двије странке, на изборе, који би се требали одржати 20.децембра ове године изаћи ће под заједничким називом босанскохерцеговачки блок.

АРМАН ЗАЛИХИЋ, предсједник ГО СДП Мостар

Споразум предвиђа формирање заједничког вијећа у којем ће бити три члана СДП и три члана Наше странке, који ће консензусом доносити одлулке. То виојећекма задатак да до краја мјесеца договори коалицију и ја сам оптимист у том погледу”

ТАРИК ТАНОВИЋ, предсједник ГО Наша странка, Мостар

Очекујем од свих грађана да изађу на изборе,погледају споразум и прате нас у његовом спровођењу”.

Предсједник СДП БиХ Нермин Никшић рекао је да је више ту како би дао подршку градским организацијама.

“БХ блок се жели такмичити на изборима у цијелом Мостару. Желимо јединствен Мостар за све грађане”, рекао је Никшић.

Одговарајући на питање око данашње Одлуке ЦИК-а о штампању гласачких листића, Никшић је рекао:

“И Пеђа и ја смо у дали подршку промјени састава ЦИК-а, јер је било примијетно колико се појединне странке фаворизују и како је негативна однос био према СДП-у. Надам се да је ЦИК водио рачуна о свим аспектима одређивања тог посла”, рекао је Никшић.

Предсједник Наше странке Предраг Којовић казао је како не желе да грађани гласају за странке већ програме и циљеве с јасним роковима. Нагласио је како вјерује у Мостар као јединствен град, у којем на првом мјерсту живе грађани.

Додао је како је ово велики дан за Мостар, и подсјетио Мостарце да ови избори нису никакав резултат договора СДА и ХДЗ већ да јер суд у Стразбуру пресудио.

“Рјешење које су наментули је покушај да се избјегне рјешење који би наметнуо Европски суд а које би с грађанске перспективе било пуно боље”, поручио је Којовић.