Предсједници Социјалдемократске партије (СДП), Народа и правде (НиП), Наше странке и Независне босанскохерцеговачке листе (НБЛ) потписали су данас “Сарајевски договор” – споразум о заједничком политичком дјеловању у Кантону Сарајево (КС).

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је приликом потписивања споразума у Сарајеву како су “овдје четири партије које су идеолошки различите али које су показале да се могу окупити и дјеловати заједно.

“Споразум садржи 29 тачака које ће наши вијећници, начелници и градоначелник у периоду који је пред нама проводити”, рекао је Никшић.

Према ријечима лидера НиП-а Елмедина Конаковића чланови “четворке” су доказали да добар договор може бити довољан за суштинске промјене у Босни и Херцеговини.

“Грађани Кантона Сарајево могу бити сретни што има партија које су њихове интересе ставили испред својих политичких интереса”, казао је он.

Програмска коалиција попут ове треба дати наду грађанима да се може ићи набоље, сматра предсједник Наше странке Предраг Којовић.

“Сљедеће седмице ћемо разговарати о именима за начелнике. Овај договор неће стати само на Сарајеву. У наредном периоду ћемо разговарати и о другим срединама”, најавио је Којовић.