Замјеник министра обране БиХ за политику и планове Мијо Крешић и надбискуп коадјутор Врхбосанске надбискупије и апостолски управитељ Војног ординаријата у БиХ монс. др. Томо Вукшић, данас су предводили католике, припаднике Министарства обране и Оружаних снага БиХ, на седамнаестом војном молитвеном походу “Молитва за Домовину” на Бобовцу.

Вјерници из околних и удаљених жупа ходочастили су на некадашњем сједишту средњовјековних босанских владара, у поводу дана смрти босанске краљице Катарине Косаче-Котроманић. Мисно славље на Бобовцу, предводио је надбискуп метрополит врхбосански кардинал Винко Пуљић у заједништву с монс. Томом Вукшићем, приопћио је Уред за односе с јавношћу Министарства обране БиХ.

Поред католика, припадника МО и ОС БиХ, те полицијских и сигурносних служби на свим ентитетским и државним разинама, на еухаристијском слављу били су присутни и замјеник предсједатеља Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић, изасланица из Дома народа ПС БиХ Марина Пендеш, предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара те велепосланик Републике Хрватске у БиХ Иван Саболић. На ходочашћу је судјеловало и изасланство Војног ординаријата Републике Хрватске.

Молитвени поход Бобовцу покренуо је кардинал Пуљић у знак сјећања на дан смрти босанске краљице Катарине Косаче, 25. листопада 1478. године, у циљу уједињења у молитви за особне потребе, за властити народ и домовину Босну и Херцеговину, али и за све људе и народе који у њој живе.

Овогодишњи поход био је деветнаести Молитвени дан за Домовину Врхбосанске надбискупије, а истовремено и седамнаесто војно ходочашће на Бобовац.