Фудбалски савез Италије (ФИГЦ) објавио је да ће Федерално тужилаштво провјеравати да ли клубови Серије А раде у складу са здравственим протоколом који је одобрила Влада Италије.

Током дана појавили су се медијски извјештаји о томе да је на тренинзима Лазија организовано одигравање утакмица три на три, а сада је ФИГЦ објавио да је од Федералног тужилаштва затражено да изврши инспекцију тимова Серије А.

“ФИГЦ је активирао истражну радну јединицу Федералног тужилаштва са задатком да провјери поштивање показатеља садржаних у здравственом протоколу савеза, који је одобрила Влада. Радна група ће, извјештавајући директно тужиоца, потврдити да се тренинзи професионалних клубова, који су тренутно појединачни и од 18. маја могу почети у групама, спроводе у складу са назначеним протоколом“, саопштено је из ФИГЦ-а.

Серија А је прекинута 9. марта због глобалне пандемије коронавируса. Након 26 одиграних кола, у водству на табели је Јувентус са 63 бода.

Како је најављено, такмичење би могло бити настављено 13. јуна.

Италија је једна од најпогођенијих земаља свијета пандемијом коронавируса. До сада је у тој земљи потврђена 31.106 смртних случајева од ЦОВИД-19, док је више од 222.000 људи позитивно на коронавирус.