Извршни одбор Свјетске уније фудбалера (ФИФПРО) на редовном засједању је донио одлуку да од 1. јануара 2021. године, прими у пуноправно чланство Синдикат професионалних фудбалера у БиХ (СПФБиХ).

ФИФПРО је организација која се брине о заштити и статусу фудбалера у цијелом свијету.

“Неизмјерно смо сретни због данашње службене информације коју смо запримили из сједишта ФИФПРО-а. Наше велико залагање и рад у области правне и статусне заштите бх. фудбалера препознати су и својеврсно награђени. Уласком у пуноправно чланство ФИФПРО-а отвара се једно ново поглавље у нашем раду, а чланови Синдиката ће то осјетити”, рекао је оснивач СПФБиХ Алдин Ђидић.

Синдикат професионалних фудбалера у БиХ у протекле двије године био је кандидат за пуноправно чланство и морао је испунити строге критерије када је у питању сам рад, пословање и струковни капацитети.

Детаљним и редовним извјештавањима, посјетама и разговорима, СПФБиХ показао се као чврст ослонац за бх. фудбалере у БиХ и ван граница наше државе. Уласком у пуноправно чланство положај Синдиката професионалних фудбалера у БиХ у разговорима с интересним скупинама значајно ће се оснажити, а организација ће моћи реализирати бројне пројекте за своје чланове, док ће присуство ФИФПРО-а у Босни и Херцеговини бити још веће, саопћено је из Синдиката професионалних фудбалера у БиХ.

Службена церемонија уласка СПФБиХ у пуноправно чланство ФИФПРО-а бит ће организирана почетком 2021. године.