Фиона Виоти (30) дала је отказ у приватној школи Бишопс Диоцезан у Кејп Тауну.

Ожењену професорицу повијести и тренерицу ватерпола пријавио је 18-годишњи ученик који тврди да је имао аферу с њом и да је вршила притисак кад је све хтио прекинути.

То је случај из листопада који је сад изашао у јавност.

“Он је у старту пристао на све, али кад је хтио прекинути, постао је жртва. Није га хтјела оставити на миру. Прво му је слала поруке да дође код ње дома, али све је дошло до разине кад му је било доста и кад је хтио да све престане. Како га није хтјела оставити на миру, отишли смо равнатељу и све му рекли”, испричао је родитељ дјечака.

Дејлли Мејл пише како су у школу стигли истражитељи те открили како је учитељица спавала с још најмање петорицом ученика.

Иначе, ради се о једној од најелитнијих приватних школа у Јужној Африци.

Откривено је и како је учитељица вребала ученике од 2013. до 2019. године, а пронашли су и њезине експлицитне снимке које су кружиле школом и интернетом.

Фиона се прије бавила манекенством, њезине фотографије излазиле су и у познатом магазину Спортс Иллустратед, а њезин дјед је био директор школе и такођер је у њој предавао повијест.

Против ње неће покретати дисциплински поступак јер је дала отказ прије него је афера изашла у јавност, али како пишу јужноафрички медији, тешко ће након овога опет добити посао у школи. Исто тако, ученици с којима је спавала могу је приватно тужити.

Школа је организирала терапије за ученике и обитељи након што је скандал изашао у јавност. А код психијатра иде и Фиона, како је потврдио њезин одвјетник. Супруг каже да су се након скандала раздвојили.