Повољни временски услови измамили су велики број скијаша и на мања скијалишта у нашој земљи. Једно од боље посјећених свакако је скијалиште на Козари, које се налази у оквиру Националног парка и у пуном погону је претходна четири дана.

Најпосјећенији викенд ове сезоне на Kозари. Снијега има довољно, проходне су све три расположиве скијашке стазе. Поред дјечје стазе, на располагању љубитељима скијања су двије стазе дуге 850 и 650 метара. С обзиром на то да је викенд, нешто веће гужве биле су на полазној станици која је опслуживала обје стазе.

Стазе су идеалне за учење скијања, што масовно користе углавном дјеца. На скијалишту је активно неколико ски школа.

На 800 метара надморске висине природа ријетко понуди овакве скијашке дане. Међутим изузетним напором особља ски центра Kозара посљедњих година имали смо између 15 и 55 скијашких дана.

Прилично уређене стазе могу да поднесу велики број скијаша. Механизација је активна одмах послије дневног скијања, јер су стазе за одрасле отворене и у ноћном термину и већ од 18.00 часова дочекују нове скијаше. У одржавању стаза на низинској планини каква је Kозара, неопходан је систем вјештачког осњежавања који је у функцији кад год то временске прилике дозволе.

У ски центру увјеравају да поштују епидемиолошке мјере због пандемије коронавируса на стазама, иако су свјесни да је доста до одговорности сваког појединца, посебно викендом када је гужва. Већи проблем је поштовање мјера у угоститељским објектима. Међутим већина од неколико хиљада посјетилаца на Kозари у затворени простор ни не улази. Током викенда, појављује се и проблем због недостатка паркинга.