На тринаестом скијашком купу Сребрна лисица, који почиње данас на Бјелашници, учествоваће велики број такмичара из БиХ – дјевочица дјечака и у доби од 6 до 16 година, који ће се такмичити у дисциплинама велеслалом и слалом.

Сребрна лисица је већ добила позицију регионалног такмичења и до сада су гостовали страни такмичари из Србије, Хрватске и других земаља региона.

Ове године ће учествовати велики број такмичара из БХ који ће се такмичити у дисциплинама велеслалом и слалом. Категорије такмичара су дјевочице И дјечаци и у доби од 6 до 16 година.

Почетак такмичарског дијела почиње у суботу 23. јануара 2021. године са почетком у 09:00 сати са дисциплином слалом, док ће се проглашење побједника такмичења одвијати дан за дан, након такмичења у појединим дисциплинама у циљном простору. У недјељу ће се такмичари огледати у дисциплини велеслалом, а такмичење почиње такођер у 09:00 сати.

Због пандемије KОВИД-19, сви учесници су дужни носити маске, изузев током самог такмичења, односно непосредно пред старт такмичара. Осим службених лица, тренера и такмичара није дозвољен боравак у стартном и циљном простору, а сви се морају придржавати се дистанце од минимално 2 м.

Покровитељи такмичења су Федерално министарство културе и спорта, Минстарство културе и спорта Кантона Сарајево, Град Сарајево, Опћина Трново, а партнер ЗОИ 84.