Талијанска скијашица Софиа Гођа други је пут у два дана натјецања у швицарској Кран Монтани, а четврти пут заредом у овој сезони, дошла до спусташке побједе у Свјетском купу.

За 28-годишњу Талијанку то је била 11. побједа у каријери до које је стигла у времену 1:27.75 минута на спусту који је, за разлику од јучерашњег, вожен на пуној дужини, јер су временски увјети то допустили.

Једина која је успјела бити на мање од пола секунде заостатка за Гођом била је домаћа репрезентативка Лара Гут-Бехрами, прологодишња двострука побједница у Кран Монтани. За 29-годишњу Швицарку то је било 53. постоље у каријери, а од побједе ју је дијелило 27 стотинки.

Сјајан дан талијанских скијашица употпуниле су Елене Куртони и Лаура Пировано. Куртони је са заостатком од 60 стотинки освојила треће мјесто и пети пут у каријери се нашла на побједничком постољу, а 23-годишња Пировано је била четврта (+0.82) што јој је најбољи резултат у утркама за Свјетски куп.

Гођа је с 480 од могућих 500 бодова увјерљиво водећа у редослиједу спусташица за Мали кристални глобус. Другопласирана Американка Бризи Џонсон има 285 бодова.

У борби за Велики кристални глобус сјајан је посао обавила водећа Словакиња Петра Влхова која је у суботу освојила седмо мјесто и сада има 861 бод, 120 више од другопласиране Швицарке Мишел Гисин. Софиа Гоггиа се пробила до трећег мјеста са 654 бода.

У недјељу је у Цранс Монтани на распореду отказани супервелеслалом из Ст. Моритза, а предвиђени старт утрке је у 12 сати.