Чланови УАБНОР- Опћине Травник током редовних послова уређенења бисте Јосипа Броза Тита, нашли су натписе на бисти.

Натписи „Тито је Хрват“ уз нацртани криж, као и друге нацртане фигуре, чланови УАБНОР-а сматрају да су дјело малољетника, као и преправљање године рођења Јосипа Броза Тита у 1992. годину.

Припадници Полицијске управе Травник извршили су увиђај, а на располагање стављен им је и видео надзор Опћине Травник из којег ће се видјети починитељ.

У случају да се ради о малољетној особи УАБНОР Опћине Травник покренут ће поступак против родитеља малољетника са циљем упозоравања родитеља као и образовних инситуција на подручју Опћине Травник које морају кроз наставни програм дати значај антифшистичкој борби у Другом свјетском рату и дјелу и лику Јоспиа Броза Тита.

Генерације које стасавају и које су сутра носиоци развоја наше Државе морају знати улогу Јосипа Броза Тита у развоју Босне и Херцеговине и одлукама И,ИИ и ИИ засједања ЗАВНОБИХ-а којима је утемељена данашња држава Босна и Херцегвина, као и одлукама ИИ засједања АВНОЈ-а гдје су потврђене одлуке из Мркоњић Града гдје је одржано И засједање ЗАВНОБИХ-а. Зато свако скнављње бисте јосипа Броза Тита и споменике из другог свјестког рата је скрнављење тековина Босне и Хергевине и њених народа које већ стољећима живе на овим просторима, кажу из УБНОР-а.

Данас, тачно прије 41 годину престало је да куца срце највећег сина наших народа и народности, и позивамо грађане Травника да се придруже и одају заједно са члановима УАБНОР-а Опћине Травник почаст Јосипу Брозу Титу.