Посланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ усвојили су закључак којим су задужили Одјељење за просторно планирање и имовинскоправне послове да, као носилац припреме израде просторног плана Брчког, носиоцу израде предложи контакт тачке на почетку и на крају обилазнице као најповољнију локацију за изградњу новог моста преко ријеке Саве који ће повезивати БиХ и Републику Хрватску.

Усвојен је Извјештај о раду и финансијском пословању ЈП “Комунално Брчко” у првих шест мјесеци ове године и дата сагласност на Допуну одлуке о износу накнаде за ангажман по основу уговора о дјелу и уговора о повременим и привременим пословима у овом предузећу, саопћено је из Скупштине Дистрикта.

Подршку посланика добили су и извјештаји о ревизији финансијског пословања за прошлу годину ЈП “Лука Брчко”, ЈП “Радио Брчко”, Канцеларије координатора Брчко дистрикта при Вијећу министара БиХ, Одјељења за јавне послове и Комисије за хартије од вриједности.

Нацрт закона о престанку важења Закона о ублажавању негативних економских посљедица изазваних стањем природне несреће због цовида-19 у Брчко дистрикту БиХ повучен је с дневног реда.

Посланици су одложили разматрање неколико тачака дневног реда међу којима Извјештај о извршењу буџета Брчко дистрикта БиХ за прво тромјесечје ове године, као и Информацију о стању безбједности за период јануар- јуни 2020. године.

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Иво Филиповић рекао је да су се шефови посланичких клубова договорили да се за данас заказана 68. редовна сједница одложи за наредну седмицу.

“Парламент ће сигурно одржати наредну редовну сједницу, ако не прије онда у сриједу, 14. октобра, а послије тога ћемо се договарати о даљем раду јер 15. октобра службено почиње предизборна кампања”, рекао је Филиповић у изјави медијима.