Скупштина Кантона Сарајево данас је на сједници донијела Одлуку о именовању нове Комисије за избор и именовања и административна питања Скупштине КС.

У Комисији су, на приједлог предсједавајућег Скупштине КС Мирзе Челика, именовани Махир Девић (СДА), Бибија Керла (ДФ), Звонко Марић (СББ), Данијела Кристић (Народ и Правда), Вибор Ханџић (Наша странка), Сегмедина Срна Бајрамовић (СДП) и Јасмина Бишчевић Токић (СДА).

Приједлог је урађен на основу изборних резултата странака.

Скупштина је донијела и Одлуку о измјени Пословника те скупштине, којег је поднио заступник Звонко Марић, а у вези са Секретаром Скупштине који је државни службеник.

Чланом 16. пословника Скупштине КС прописано је да Колегиј Скупштине чине предсједавајући, замјеници предсједавајућег и предсједници клубова заступника и секретар Скупштине.

Усвојен је и закључак којим се Влади Кантона забрањује запошљавање државних службеника у јавна предузећа и институције које се финансирају из буџета Кантона.

Прихваћена је и одлука о разрјешењу дужности замјеника правобраниоца Правобранилаштва КС Адема Фестића који је поднио оставку на ту дужност.

Заступници су на данашњој сједници к знању примили Информацију о загађењу зрака у КС, те Информацију о реализацији мјера за санацију и реорганизацију КЈКП “Грас”.

Сједница на којој ће бити разматран Буџет КС за 2020. годину најављена је за 3. март.