На хитној сједници Скупштине КС, на приједлог заступника Дамира Никшића, заступници су усвојили декларацију против корупције и профитерства.

У декларацији је, између осталог, наведено како је неопходна транспарентност и одговорност у јавном сектору уз осигуравање једнакости у пружању свих јавних, а у овим тренуцима, нарочито здравствених услуга свим грађанима, те да је управо то најважније за враћање повјерења грађана у институције власти.

Такођер, истакнуто је како без адекватне помоћи привредницима, без унапређења пословне климе, без јачања борбе против организованог криминала и профитерства, сама борба против пандемије КОВИД-19 није довољна.

“Овом декларацијом Скупштина Кантона Сарајево не само да изражава одлучну намјеру у осуди и активној борби против профитерства и сваког другог облика корупције и криминала у циљу враћања повјерења грађана у демократски систем и институције власти, већ прије свега одаје почаст и дужно поштовање свима који су дали животе за боље и хуманије друштво; за слободно, демократско, плуралистичко, грађанско и праведно друштво”, наведено је у декларацији, саопћено је из Службе за протокол и прес Кантона Сарајево.