Скупштина Тузланског кантона на данашњој сједници хитног карактера потврдила је именовање нове кантоналне Владе коју ће у наредном периоду водити Кадрија Хоџић из СДП-а.

Као водећа партија у новој коалиционој већини, СДП има још четири министарска мјеста, четири министра су из ПДА, док су по два министарства припала Нашој странци и СББ-у. Влада је добила подршку од 19 посланика.

КАДРИЈА ХОЏИЋ, премијер ТК

„Три су сектора која заврјеђују пажњу, баш због стања короне. Ради се о здравству и заштити сваког грађанина Тузланског кантона, затим о заштити привредних субјеката који су ослабљени у претходној години (потицање подузетништва како би одржали запосленост и ликвидност фирми) и образовању. Припремамо курикуларну реформу која подразумијева образовање за тржиште рада.“

У новој Влади премијера Кадрије Хоџића су представници сва три конститутивна народа чиме је створена претпоставка да се отклони недостатак претходне Владе Тузланског кантона у којој није било представника хрватског народа.

СЛАЂАН ИЛИЋ, предсједник Скупштине ТК

„Оно што је битно да је Влада Тузланског кантона изабрана у складу са Уставом и законом и да ће у наредном периоду радити у складу са највишим државним актима. Очекујем да кренемо са пројектима и програмом који је премијер предочио посланицима и јавности. За 100 дана ћемо имати и први извјештај о раду.“

Ово је други сазив Владе Тузланског кантона у протеклих годину и по, а услиједио је након што је СББ ускратио подршку првоформираној скупштинској већини на челу са СДА.