Заступници у Скупштини Тузланског кантона на данашњој хитној сједници разматрали су Анализу стања и подузимање конкретних мјера на подручју ТК у вези са погоршаном епидемиолошком ситуацијом.

Након вишесатне дискусије једногласно је усвојено више приједлога, који ће бити упућени Кантоналној влади, а који ће такођер бити разматрани на наредној редовној сједници Скупштине ТК, која је заказана за 30. март.

Између осталог предложено је да се према Федералној влади упути захтјев за набавку вакцина, затим да Завод за јавно здравство ТК креира План масовног вакцинисања становништва против КОВИД- 19.

Такођер, један од приједлога је да се у сарадњи са Службом за запошљавање ТК запосле сви љекари, који су на евиденцији Завода за запошљавање ТК и ангажује неопходно медицинско особље.

У предложеним мјерама за побољшање функционисања здравствених установа од Кантоналне владе је затражено да обезбиједи средства за набавку опреме за КОВИД амбуланте у Домовима здравља и КОВИД одјељењима у Опћој болници Грачаница и УКЦ Тузла.

Предложено је и да се успостави координацију рада свих КОВИД амбуланти у ТК, униформност у радном времену- рад у двије смјене, јасно дефинисан став о неопходном особљу, опреми и простору.

Такођер, предложено је да се неутрошена средства од ММФ-а из претходне године распореде за помоћ здравству, привреди и социјално-угроженој категорији друштва.