Блаж Слишковић, нови тренер Фудбалског клуба Жељезничар, допутовао је данас у Сарајево те по доласку истакао да је ”стигао у свој нови дом наредних мјесец и по, два”.

”Дојмови су, као и увијек када се нађете на стадиону ‘Грбавица’, феноменални. Ово је један од најљепших, ако не и најљепши стадион у Босни и Херцеговини. Инфраструктура је на високом нивоу и наравно цијели амбијент је онакав какав би требао да буде. Велико ми је задовољство што сам овдје на стадиону ‘Грбавица’”, изјавио је Слишковић.

Слишковић, својевремено један од најбољих фудбалера свих времена из БиХ, тренер је са завидним искуством. Између осталих ангажмана, био је и селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине у периоду од 2002. до 2006. године, а на клупи Жељезничара наслиједит ће Амара Осима, који је смијењен у недјељу ради лоших резултата у овој сезони.

Жељезничар је послије 25 одиграних кола у Премијер лиги Босне и Херцеговине тек на седмом мјесту табеле са веома малим шансама да на краја сезоне избори пласман у европска такмичења.