Омладински кошаркашки клуб Спарс Рулвеј организује Трећи меморијални турнир Сабит Хаџић, који ће у знак сјећања на великана бх. кошарке бити одржан данас и сутра у дворани Ново Сарајево на Грбавици.

Како је казао директор ОКК Спарс Рилвеј Нермин Селимовић на турниру ће поред Спарса наступити екипе тузланске Слободе, Сутјеске из Никшића и зеничког Челика, а сви мечеви ће се играти без пристуства публике.

“Имали смо жељу да у Сарајево доведемо двије екипе из АБА 1 лиге, међутим оне су спријечене због ситуације са пандемијом коронавируса. Ипак, успјели смо довести добре екипе, два АБА 2 лигаша и повратника у елитно бх. такмичење, тако да квалитета неће недостајати”, казао је Селимовић на конференцији за медије.

Тренер првог тима Недим Џемић напомиње да су сви сусрети за његову екипу одлична провјера пред почетак бх. првенства у октобру, када ће Спарс Рилвеј поново имати највише циљеве.

“Нисмо играли шест мјесеци, али ева екипа је већ неко вријеме на окупу и овај турнир ће бити одлична увертира за оно што слиједи. Играчи су већ мјесец дана у тренажном процесу и најбитније је да су сви доброг здравственог стања. Припремили смо се за нову сезону у којој имамо високе циљеве. Костур екипе је остао исти, имамо неколико промјена у екипи и надамо се да ћемо играти на једном вишем нивоу, али морат ћемо причекати утакмице да видимо нашу праву снагу”, казао је Џемић.

Додаје да је част играти на турниру који носи име великана бх. кошарке, те да ће сигурно недостајати присуство публике.

Отворење меморијалног турнира заказано је за данас у 18.45 сати у дворани Ново Сарајево. Прије тога, од 17.00 сати играт ће Слобода и Сутјеска, док ће од 19.30 сати играти Спарс Рилвеј и Челик. Утакмица за треће мјесто ће бити одиграна сутра од 14.30, док је финале на распореду од 17.00 сати.