У Словенији је у задња 24 сата са 4457 тестова потврђено 1048 нових заразе коронавирусом, што је више него двоструко већи број него претходни дан, још увијек је неслужбена информација коју данас преносе словенски медији.

Постотак позитивних тестова и даље је око 24 посто, због чега су јучер представници владе изразили релативни оптимизам да је врх другог вала епидемије већ прошао, унаточ још увијек забрињавајућем повећању броја хоспитализација. Но у влади су опречна мишљења треба ли приступити релаксацији рестриктивних мјера или их чак заоштрити.

Како је синоћ објавила комерцијална телевизијска постаја ПОП-ТВ, за заоштравање мјера, укључујући даљњу редукцију промета и рада трговина и услужних дјелатности, залаже се министар здравства Томаж Гантар, а према тврдњама неких медија понудио је и своју оставку ако се мјере не заоштре или чак дође до њихова попуштања, преноси Хина.

Томе се највише противи тамошњи министар господарства Здравко Почивалшек, упозоравајући да би то нанијело велику господарску штету, док премијер Јанез Јанша говори да већ постојеће мјере треба стриктно поштовати како нове мјере не би требало уводити.

Потпуне податке о стању у болницама и на интензивним одјелима, с бројем умрлих и свим другим подацима влада ће објавити тијеком дана.