У Словенији је у задња 24 сата било седам смртних случајева од посљедица ковида-19, а потврђено је 283 нових зараза коронавирусом, објавила је у понедјељак на Твитеру словенска влада.

Уз мањи број тестирања број нових инфекција мањи је него претходни дан кад их је забиљежено 720, а и постотак позитивних тестова смањен је са 25,7 посто на 18,4 посто.

Но, седмодневни просјек зараза у једном дану порастао је на 1058. Постотак позитивних тестова повећао се на 25,7 посто са 16,2 колики је био прије тједан дана.

Хоспитализирано је тренутно 557 цовид пацијената, у односу на јучерашњих 535, а 126 их је на интензивним одјелима, два више него претходни дан.

Број активних случајева зараза у Словенији сада износи 14.104, објавило је министарство здравства.

За разлику од недјеље, када су због Ускрса била допуштена дружења чланова двију обитељи до шест особа и допуштен пријелаз граница статистичких регија, на ускрсни понедјељак то више није могуће и поново су све до 11. травња на снази све рестриктивне мјере донесена прошлог тједна, како би се пресјекао тешки трећи вал епидемије.

Знанствени савјет владе вечерас ће поново разматрати епидемиолошку ситуацију како би се прецизирале могуће мјере које ће важити након завршетка садашњег затварања, односно од идућег понедјељка, преноси Хина.