Словеначка полиција је у два одвојена поступка привела двојицу хрватских држављана који су у својим аутомобилима превозили илегалне мигранте, саопштено је из полицијске управе Ново Место.

Најприје је у ноћним часовима код насеља Дворци близу Брежица полицијска патрола зауставила аутомобил хрватских регистарских ознака којим је четрдесетпетогодишњак превозио два Пакистанца и три држављанина Бангладеша који су прије тога незаконито прешли државну границу.

Хрватски држављанин је ухапшен и одузет му је аутомобил, а са кривичном пријавом биће предат истражном судији, док мигранте још чека довршење поступка, па није познато да ли ће у Словенији затражити азил или ће бити враћени у Хрватску.

Који сат касније у близини границе код насеља Словенска Вас у пртљажнику возила другог, шездесетосмогодишњег хрватског држављанина откривена су два мигранта из Бангладеша, па га чека исти поступак пред истражним судијом.

Води се и поступак у вези са мигрантима који су незаконито прешли границу, преносе медији.

Словеначка полиција указује да су у посљедње вријеме све интензивнији покушаји миграната и оних који их незаконито пребацују преко границе, па дневно зна бити откривено и по више десетина илегалних миграната.