Стање на цестама 18. 05. 2021. у 06 : 30 сати

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је јутрос смањена због магле, а издвајамо дионице уз Босну и Спречу. Саобраћа се по претежно сухом коловозу, а упозоравамо на учестале одроне и савјетујемо опрезнију вожњу.

Због радова у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде) саобраћај се обуставља од 22 до 06 сати и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо путеве: Добој-Руданка, Тарчин-Коњиц (Доња Раштелица), Каоник-Бусовача (на улазу у Бусовачу), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића), као и раскрсницу магистралних путева у Босанском Петровцу.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.