Стање на цестама 25. 02. 2021. у 06 : 15 сати

Због извођења неопходних радова, данас се на петљама Високо и Подлугови на аутопуту А-1 саобраћа успорено, уз постављену привремену сигнализацију.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се саобраћа једном траком наизмјенично уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна не могу проћи.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на ауто пут.

Овога јутра упозоравамо на смањену видљивост због магле, на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно, да држе одстојање између возила и да на пут не крећу без зимске опреме.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача и Громиљак-Каоник.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.