Велика Кладуша, Љубушки, Јабланица и Коњиц били су домаћини Плазма Спортских игара младих. Смијех, радост и граја малишана жељних такмичења, одзвањали су на теренима у овим градовима.

У 2021. години у оквиру најљепше спортске приче у Босни и Херцеговини биће одржана такмичења у 45 бх. градова, а право учешћа ове године имају дјечаци и дјевојчице 2006. годиште и млађи.
Специјални партнер Игара ове године је Олимпијски комитет БиХ с којим малишани на теренима кроз БХ Телеком Спортске игре младих Турнеја радости, уче о начелима олимпизма те здравом начину живота. Игре, уз финансијску подршку УСАИД-а, настављају реализирати пројекат ”Фер игра за фер дјетињство” у сарадњи са Кошаркашким савезом БиХ, с циљем учења о толеранцији, поштивању различитости и фаир плеју.

Путовање Плазма Спортских игара младих је настављено у Великој Кладуши гдје су малишани учествовали у ногометном турниру за млађу и старију категорију. Такмичења у Крајини су одржана захваљујући подршци Министарства образовања, науке, културе и спорта Унско-санског кантона, а екипе НК „Крајишки плави“ и ОНШ „Кладуша 2008“ оствариле су пласман на полуфинално такмичење које ће се одржати у Бихаћу.

“Освојили смо прво мјесто на Коца-Кола Купу и много се радујемо полуфиналном турниру у Бихаћу. Надамо се да ћемо и тамо бити једнако успјешни, те изборити пласман на Велико финале у Сарајево”, рекао је Амар Граховић, капитен екипе НК “Крајишки плави”.

У Љубушком су у претходном периоду, по први пут, одржана такмичења Игара у појединачним спортовима, а овај пут дјевојчице и дјечаци из овог града су имали задатак показати шта значи бити тимски играч и колико је важан фаир плеј на терену. У оквиру Киндер Џој ов мувинг Купа, кошаркашког такмичења, побједу су оствариле екипе „Браце“ у мушкој и „Штрумфови“ из Чапљине у женској конкуренцији. Побједници рукометног такмичења у Љубушком су екипе РК „Извиђач“ и ХРК „Груде“.

„Радујемо се побједи на Подравка Купу и надамо се да ћемо успјети побиједити и на полуфиналу те остварити пласман у Сарајево“ истакла је Ана Вукоја, капитенка екипе ХРК „Груде“.

Након Љубушког, шарени караван Игара преселио се у Јабланицу, гдје су се дјечаци и дјевојчице такмичили у ногомету. Прво мјесто на БХ Телеком Цупу, у малом ногомету за млађу категорију, освојила је екипа ”Змајеви”, која ће на полуфиналном турниру у Мостару покушати изборити пласман на Велико финале. Екипа МНК „Пионир“ на челу са капитеном Кенаном Карићем, представљат ће Јабланицу у оквиру Кола-Кола Купа у Мостару.

Наредни град домаћин Игара био је Коњиц, а мали ногометаши су показали завидан таленат на терену. Као најбоље екипе у овом граду показале су се екипе „Бамбиноси“ и „Отписани“.

„Радујемо се дружењу у Мостару на полуфиналном такмичењу и надамо се добром успјеху“ казао је Енсар Халиловић, капитен екипе „Бамбиноси“.

Наредни градови домаћини Плазма Спортских игара младих су Требиње, Мостар и Широки Бријег гдје ће бити одржана такмичења у одбојци у оквиру Виталиа Купа за херцеговачку регију.