Уочи вечерашњег дуела са Евертоном у четвртфиналу Лига купа Оле Гунар Солскјер казао је да Манчестер Јунајтед очајнички жели освајати трофеје ове сезоне.

Клуб који је највише пута био шампиоа Енглеске, чак 20, и освајао све што се може освојити, од краја ере великог Сир Алекса Фергусона у витрине је донио тек пехаре ФА купа, Лига купа и Лиге Европе. Посљедњи је освојен пехар Лиге Европе, под водством Жозеа Муриња, 2017. године.

Солскјер је прошле сезоне одвео Јунајтед до полуфинала ФА купа, Лига купа и Лиге Европе те трећег мјеста у Премиер лиги. Био је јако близу пехара, али клуб и даље чека пехар.

“Наравно да је то нешто чему тежимо. Желимо напредовати сваке сезоне, а побољшање у односу на прошлу је доћи до финала. Наравно, када дођете до финала, битна је само једна ствар, а то је подизање трофеја. Сјећам се када сам освојио свој први трофеј, а и оног пред крај каријере, који је, мислим, био први за Патриса Евру и Немању Видића. Био је то Лига куп 2006. године. То заиста даје нешто тиму. Очајнички желимо доћи до трофеја. Ови играчи очајнички желе научити како побјеђивати“, истакао је норвешки тренер.

Дуел Евертона и Манчестер Јунајтеда играће се на Гудисон Парку вечерас са почетком у 21 сат.