Представници Јудо клуба (ЈК) ”Борса” Мостар и предсједник Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ данас су одржали састанак на којем је истакнута важност спорта у Мостару као потенцијално важног чимбеника за изградњу друштва.

”Посјет је обиљежен разговором о службено највећем спортском догађају у повијести Мостара, који је у дому мостарског спорта добио и посебно мјесто, а ријеч је о познатој манифестацији под називом ’Борса Опен’, која је посљедњи пут организирана у студеном 2019. године, када је окупила 1.139 натјецатеља из 28 земаља, те кроз пет дана обухватила топ јудо турнир и међународни тренинг камп”, приопћено је из ЈК ”Борса” Мостар.

Због пандемије коронавируса ”Борса Опен” није одржан 2020. године, а из истог разлога турнир неће бити организиран ни ове године.

”Борса Опен један је од најорганизиранијих спортских пројеката у БиХ, те један од највећих спортских и туристичких потенцијала регије. Чињеница да се у несезонском периоду поводом Борса Опена направи неколико тисућа ноћења довољно говори о важности овог догађаја у свим подручјима”, наглашено је на састанку.

Предсједник Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ нагласио је важност ЈК Борса за Мостар као примјер једног од најорганизиранијих колектива у регији, а представници Борсе предсједнику Савеза захвалили су на гостопримству и помоћи у пројектима које клуб проводи.