У Сребреници је одржана манифестација “Спуст низ Губер” која већ традиционално увесељава сребреничке и малишане из сусједних градова. Овогодишње такмичење одржано је у четири категорије, а посјетиоци су се такмичили и у прављењу Сњешка Бијелића.

Сњежне падавине претходних дана обрадовале су најмлађе становнике Сребренице и околних градова и створиле идеалне услове за одржавање овогодишњег спуста низ Губер.

МИРСАДА ОМЕРОВИЋ

„Овдје сам учествовала у санкању. Било нам је баш прелијепо. Овдје сам дошла са својим другарицама и све три смо учествовале. Вољела бих да се снијег још мало задржи да се не истопи, јер је ово дјеци најљепше годишње доба, јер могу да се друже и да се санкају“.

НЕМАЊА ЂОКИЋ

“Овдје сам дошао да се забавимо и ту сам се санкао. Сада ћу са својим другарима да правим Сњешка Бјелића. Надам се да ће и сљедеће године бити овако”.

Дјечији ентузијазам дијеле и родитељи који су презадовољни организацијом овог догађаја. Локалне институције желе да промовишу туризам као једну од главних развојних грана па је све више манифестација оваквог типа у току цијеле године.

МЛАДЕН ГРУЈИЧИЋ, начелник Опћине Сребреница

“Радимо интезивно на шеталишту Бање Губер, радимо на отварању саме Бање и то ће допринијети да ово само не буде у иницијативи Туристичке организације и Општине. Интерес нам је да афирмишемо овај потез, ово шеталиште, и да створимо услове да људи из других Општина долазе на ову манифестацију како би дали свој допринос а све у циљу једне лијепе слике из Сребренице”.

Дјечији смијех и звукови санки прошарали су и обогатили зимску идилу Сребренице.Туристичка организација Сребреница већ трећу годину на локалитету излетишта Губер организује ову спортско-рекреативну манифестацију.