Швицарац Беат Феуз побједник је спуста скијаша за Свјетски куп воженог данас у Кицбилу. Он је остварио 16 стотинки боље вријеме од другог Аустријанца Матиаса Мајера, односно 56 стотинки од трећег – Талијана Доминика Париса.

То је прва Феузова побједа у Кицбилу након што је четири пута завршавао на другој позицији.

Утрку су обиљежили бројни прекиди, због чега је и прекинута након што се спустило само 30 од 55 скијаша који су се налазили на стартној листи.

Први прекид услиједио је након пада Американца Рајана Кохана Сиглеа који је озлиједио раме, но убрзо по наставку утрке пао је Швицарац Урс Крајенбил који је приликом скока у циљ изгубио контролу над скијама те пао на главу.

Помоћ му је указивана дуже од пола сата, након чега је утрка настављена, но поновно је прекинута због јаког вјетра. Како је и видљивост на стази била све лошија, организатори су одлучили прекинути натјецање након стартног броја 30.

Водство у редослиједу спусташа преузео је Маyер са 238 бодова, други Феуз има 226, док је Норвежанин Александер Амодт Килде, који је завршио сезону због озљеде кољена, трећи са 190 бодова.

У укупном поретку Свјетског купа води Француз Алексис Пинтуро са 778 бодова, други Килде има 560, а трећи Швицарац Марко Одермат 501 бод. Четврти је аустријски скијаш Марко Шварц (466), а пети Хрват Филип Зубчић (462).

За сутра је предвиђен још један спуст у Кицбилу, док ће се у недјељу возити супервелеслалом.