Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да вакцина против коронавируса, када буде набављена, неће бити обавезна него препоручена, као и да за сада нису разматрања ограничења за оне који евентуално не желе да је приме.

Лончар је за телевизију Хепи изјавио да су предвиђени приоритети међу онима који би међу првима могли да приме вакцину када буде доступна, да су на првом мјесту здравствени радници који раде на инфективним клиникама у црвеним зонама, затим остали здравствени радници, службе безбједности, војска, полиција и јавне службе.

”Одавно су написана та правила, могу да буду мало модификована због специфичности вируса, али вакцинација није обавезна, она је препоручена”, рекао је Лончар.

Он је на питање новинара да ли ће грађани који евентуално не желе да се вакцинишу против коронавируса моћи да путују, да одлазе у банку, лете авионом или обављају друге послове рекао да поводом таквих ограничења, која су најавиле неке свјетске прије свега авио-компаније, потребно да ”имате вакацину која има дозволу и да имате довољну количину да би могли сви да се вакцинишу”.