У Оџацима, Зајечару, Пожаревцу и Ужицу донијете су данас одлуке о проглашењу ванредне ситуације због повећања броја заражених од ковид-19, док је кризни штаб у Бору поднио исти захтјев министарству, а одлука ће бити позната сутра.

Како је јавила РТС, у општини Оџаци проглашена је ванредна ситуација због изузетно неповољне епидемијске ситуације, а у Зајечару од сутра ученици од 5. до 8. разреда и средњошколци прелазе на онлајн наставу.

У Зајечару, гдје је због ковида 19 хоспитализовано седамдесетак пацијената, попуњени су готово сви капацитети предвиђени за ковид одјељења, а Кризни штаб је донио и додатне мјере које сутра ступају на снагу: све ће радити до 18 сати, док ће апотеке и бензинске пумпе радити дуже.

У Пожаревцу је проглашена ванредна ситуација “због погоршања епидемиолошке ситуације, процјене ризика и очекиваног даљег ширења заразне болести”.

Према подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, од почетка епидемије до 23. новембра, на подручју града регистровано је 995 обољелих од ковид-19.

У ужичкој Општој болници тренутно је хоспитализовано 47 пацијената позитивних или сумњивих на инфекцију корона вирусом, 15 је на интензивној њези, од којих је осморо на респиратору.