У Србији ће данас бити обиљежен Дан примирја у Првом свјетском рату као државни празник.

У оквиру централне државне церемоније, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић у 11 часова ће, у име Владе Србије, положити вијенац на Спомен-костурницу бранилаца Београда у Првом свјетском рату на Новом гробљу.

Вијенце ће положити и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, те делегације Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, Удружења за његовање традиција ослободилачких ратова Србије, као и представници дипломатског кора, најављено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Дан примирја у Првом свјетском рату у свијету и Србији се обиљежава у знак сјећања на 11. новембар 1918. године, када је у француском граду Компјену потписано примирје, чиме је окончан Први свјетски рат.

У Србији је овај дан први пут обиљежен 2012. године од када се као главни мотив за амблем тог празника користи цвијет Наталијина рамонда.

Ријеч је о угроженој врсти цвијета која расте на истоку Србије и на планини Ниџе, на највишем врху Кајмакчалана, на којој је српска војска, под командом војводе Живојина Мишића, водила жестоке борбе против Бугара, током стварања предуслова за пробој Солунског фронта.

Симболика цвијета је вишеструка, како због станишта, тако и због имена.

Цвијет је назван по краљици Наталији Обреновић, а познат је као цвијет феникс, односно чак и када се потпуно осуши, ако се залије, Наталијина рамонда може да оживи.