Заједничка антитерористичка вјежба србијанских и руских специјалаца биће одржана на јесен у Србији, договорили су у Москви министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде “Росгвардија” Виктор Золотов.

Вулин је Золотову уручио позивно писмо за вјежбу српске Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/ и руске “Росгвардије”.

Вулин, који је у оквиру радне посјете Русији обишао базу “Росгвардије”, истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим руским безбједносним службама, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је посебно нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са руском “Росгвардијом”, имајући у виду да су ове јединице стубови безбједности двије земље са богатим искуством и знањем.

“Размјена искуства између елитних јединица двије земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбјеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбједности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица двије земље у заштити безбједности грађана”, рекао је Вулин.

Национална гарда Руске Федерације – “Росгвардија”, елитна је служба безбједности основана с циљем борбе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката.