Нови мост преко ријеке Љубовиђе код Љубовије, који је најкраћа веза тог дијела Подриња са Босном и Херцеговином и Црном Гором, биће изграђен до краја године, а вриједност инвестиције је око 60 милиона динара (око 510.000 евра).

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и директор “Путева Србије” Зоран Дробњак посјетили су данас подручје гдје је мост преко реке Љубовиђе урушен у поплавама прошлог мјесеца.

Дробњак је рекао да се тренутно ради пројекат за мост преко реке Љубовиђе и да ће бити завршен за око мјесец и по, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

“За седам дана ћемо урадити девијацију да би саобраћај могао да функционише. Потрудићемо се да нови мост у дужини од око 35 метара и у вриједности од око 60 милиона динара буде готов до нове године”, рекао је Дробњак.

Начелник Мачванског округа Владан Красавац рекао је да је урушавањем тог моста прекинута путна комуникација на регионалном путу Мали Зворник-Љубовија-Бајина Башта.

“То је за нас веома важна дионица јер је то једина веза нашег Подриња са Западном Србијом, али и БиХ и Црном Гором”, рекао је Красавац.

Михајловић је рекла да је претходно данас обишла и мост преко реке Трешњице на државном путу Љубовија-Бајина Башта који је претходних годину дана био затворен за теретни саобраћај.

“Од прије неколико дана овај мост је у употреби за теретњаке носивости изнад три тоне. У питању је важна инвестиција од тридесетак милиона динара (око 250.000 евра), рекла је она.

Према њеним ријечима, око триста теретних возила дневно не мора да иде преко Ваљева и Дебелог Брда путем дугим 120 километара јер је пут преко моста на Трешњици, односно од Љубовије до Бајине Баште, дуг 54 километара.