У Србији су у центрима за азил и прихватним центрима за мигранте, према налогу комесара за избјеглице и миграције Владимира Цуцића, пооштрене мјере због вируса корона, објавио је данас Комесаријат.

Цуцић је, поводом новог таласа вируса корона, донио налог за поступање у центрима за азил и прихватним центрима ради заштите здравља и безбједности корисника, службеника Комесаријата за избјеглице и других запослених.

Налог се односи на пооштравање већ прописаних превентивних мјера којима се сузбија ширење заразе, а обухвата појачан надзор над одржавањем личне и колективне хигијене, те побољшање санитарних услова, као и поштовање мјера ношења заштитне опреме, редовних љекарских прегледа, редовног информисања корисника и извјештавања надлежних служби.

Цуцић је налог донио у складу са препорукама и директивама надлежних здравствених установа, наводе из Комесаријата.

У 18 прихватних центара у Србији, према јуче саопштеним подацима, борави око 6.000 миграната, а процјењује се да је ван њих између 1.000 и 1.200 миграната.

Представник Комесаријата Светлана Палић изјавила је јуче да међу мигрантима тренутно нема заражених вирусом корона, али да их, нажалост, има међу запосленима.