Породиља Б.М. (27) која је била заражена коронавирусом је преминула у Универзитетском клиничком центру у Нишу.

Она је у понедјељак, 26. априла превезена у јединицу интензивне његе Клинике за анестезију и интезивну терапију због прогресивног погоршања респираторне функције и јако тешког општег стања. Од тада, пацијенткиња је била под непрекидним надзором и третманом мултидисциплинарног тима лекара УКЦ Ниш, наведено је у саопштењу те здравствене установе.

Додају да је трудница истог дана порођена природним путем, у контролисаним условима у јединици интензивне његе Клинике за анестезију и интезивну терапију. Родила је витално дијете женског пола које је одмах пребачено у неонатолошки блок Клинике за дјечије интерне болести.

Дан након порођаја, долази до погоршања животних функција и тешког поремећаја коагулативног статуса, као и наглог престанка бубрежне и функције јетре. И поред интензивног лијечења, дошло је до смртног исхода и пацијенткиња је преминула јутрос у седам часова и 20 минута.

“Беба се налази у потпуно задовољавајућем здравственом стању, негативна је на коронавирус и под непрекидним надзором љекара“, закључили су из Универзитетског клиничког центра у Нишу.