Савез самосталних синдиката Босне и Херцеговине (СССБиХ) најоштрије осуђује небригу одговорних у Босни и Херцеговини који мјесецима не чине ништа на заустављању константног раста цијена најосновнијих пребрамебних производа.

“У вријеме када се боримо са пандемијом, током које су хиљаде радника остале без посла, а доста њих имају мања и/или нередовна примања, свако, па и најмање, повећање цијена представља огроман удар на грађане и њихову егзистенцију”, наводе из Савеза самосталних синдиката БиХ.

Истичу како се како мјесецима указује на пораст цијена брашна, уља, меса, млијека, јаја, али и горива и константно позива надлежне да донесу уредбе о забрани повећања цијена бар тих основних намирница које грађани свакодневно користе.

“Ако смо већ приморани да због неспремности и неспретности представника власти још увијек чекамо вакцине против Ковид-19, онда бар морају усвојити мјере којима ће грађанима омогућити да могу себи и члановима својих породица осигурати најосновније намирнице за преживљавање”, поручили су из овог СССБиХ.