Моја прва порука бањалучанима је да ништа више исто бити неће, а врата Градске управе су од сада свима отворена, рекао је Драшко Станивуковић, новоизабрани градоначелник града на Врбасу на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, након 22 године чекања, грађани ће се моћи обратити свима у Градској управи.

“Само на систематизацији радних мјеста, и мањег броја савјетника моћи ћемо уштедити више од 50.000 КМ мјесечно. Тим за ревизију је спреман и све што се дешавало до сада ће бити предочено јавности. За оне који су поштено радили не морају се бојати, данас ће њихово поштење значити”, најавио је Станивуковић.

Истакао је да ће Тим за ревизију бити спреман до краја године.

“Владимир Грујић ће бити мој шеф кабинета, Тања Вукомановић, шеф тима за комуникацију, Бојан Кресојевић, моја десна рука. Жељко Травар, ће бити мој правни савјетник, то је човјек који има огромно искуство. Ово су људи које градоначелник бира, а не бирају се јавним конкурсом. Начелници и сва друга мјеста ће бити на конкурсу који ћу ја потенцирати”, навео је Станивуковић.

Истакао је да је примопредаја била људска и достојанствена.

“Тражио сам одређене захтјеве и већину сам добио. Нисмо добили извјештај Кризног штаба и то ћемо добити од Цивилне заштите, тражио сам број запослених који нисмо добили. Добио сам све податке о дуговањима које ћу отворити до краја године. Аквана је у дуговима и има проблем да загрију базен. Желимо да све функционише боље него што је било. Јавни превоз ишао је на гурање, превозници су већ упутили захтјев за редукованом вожњом, до краја године ћу имати са њима састанке како би се што прије знало.

Ступендије иду све редовним током, од корисника смо добили да касне, и то ћемо ријешити”, казао је Станивуковић.

Додао је да је договорено са Јеленом Тривић да она ради као градски менаџер волонтерски како би помогла Градској управи.

“Увјерен сам да ће одлуке које будемо предлагали на Скупштини града бити квалитетне и у корист свих грађана, тако да иако немамо скупштинску већину засад, да ће они бити на нашој страни”, рекао је Станивуковић.

Коментаришући изјаву Игора Радојичића да оставља пуну касу и сређен град, Станивуковић је каже: “Ја ћу вјеровати да је на папиру 21 милион КМ, као што је то Радојичић рекао”.

“Неће бити Нове године, јер нема средстава, имамо одређене погледе за Православну Нову годину и о томе ћемо одлучити. План је да направимо концерт свих бендова, пјевача и људи који немају сада хонораре, како би и они имали неку зараду и да о њима неко мисли. Поштујемо све мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, не мислимо о другим мјерама, жеља је да имамо добру сарадњу са Републичким штабом за ванредну ситуацију”, додао је Станивуковић.