Стање на Цовид одјелу је озбиљно као и у остатку земље. Имамо свакодневно велики прилив нових пацијената што отежава рад и ставља велике изазов пред здравствено особље Свеучилишне клиничке болнице Мостар, изјавио је за БХРТ. др. Синиша Скочибушић, инфектолог.

„На јутарњем састанку смо реферирали да смо да смо врло „кратки“ са мјестима и руководство болнице размишља шта учинити, али журно, да осигура нове кревете за лијечење Цовид -19 болесника. Једино што можемо као грађани учинити је придржавати се мјера и тако покушати сузбити ову пандемију која је узела распламсај какав до сада нисмо имали“, казао је др. Скочибушић.

Апелирао је на ношење маски, држање дистанце и цијепљење када се укаже прилика за то.

„Нажалост, инкубација вируса траје од четири до 8 дана, људи су овисни о кисику што ствара проблеме у опскрби“, казао је овај инфектолог.

Истакнуо је да се налазимо у здравствено тешком времену.

„Нажалост многи наши пријатељи и суграђани губе битку са тешком болешћу. То нам мора бити поука да се у будућности особно поставимо одговорно према другима, иако нам је неугода носити маску или не отићи на веће скупљање“, поручио је др. Скочибушић.