Свако има право да протестује, али нема право да каменицама засипа полицијске службенике, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, те додао да напади на полицајце неће бити толерисани.

Он је навео да су синоћ 43 полицијска службеника повријеђена, јер су, како је рекао, неки хулигани очигледно мислили да је разбијање глава припадника МУП-а пожељно и нормално понашање.

“Бацали су каменице, тешке и по неколико килограма, на људе који су радили свој посао и штитили имовину свих грађана”, истакао је Стефановић.

Према његовим ријечима, група насилника синоћ није показала ни трунку поштовања.

“Хтјели су да руше зграду Народне скупштине, палили су аутомобиле и контејнере, ломили Београд”, рекао је Стефановић.

Како је рекао, такво понашање ће увијек наићи на оштро реаговање полиције.

“Подржавам све припаднике Министарства унутрашњих послова, јер су то људи који су увијек штитили безбједност Републике Србије, а то ће чинити и убудуће и неће дозволити било коме да гази законе наше земље”, истакао је србијански министар унутрашњих послова.

Подсјетимо, више хиљада грађана синоћ је протестовало испред Скупштине Србије у Београду, а након вишечасовног протеста, полиција је сузавцима растјерала окупљене.

Више демонстраната, али и полицајаца је повријеђено током нереда у центру главног града Србије, а било је и привођења демонстраната, али и свештеника.

У току вечери, запаљени су и контејнери, полицијска возила, демонстранти су упали у Скупштину на кратко, а припаднике полиције су гађали каменицама, флашама и јајима.