Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине расписала је јавни позив компанијама из сектора металопрераде и дрвопрераде за пружање бесплатне савјетодавне услуге у усклађивању производа са захтјевима ЕУ и “ЦЕ” означавању.

Расписивање јавног позива једна је од главних активности пројеката “Експо -цертино – Подршка компанијама у БиХ у интернационализацији, сертификовању и иновацијама”, који имплементира Комора, а која се односи на помоћ компанијама у припреми техничке документације за процес сертификовања.

Циљ овог пројекта је повећање конкурентности компанија из сектора металопрераде и дрвопрераде БиХ, путем савјетодавне и техничке помоћи, како би своје производе ускладили са регулаторним захтјевима тржишта ЕУ, саопштено је из Коморе.

“Усклађивањем производа који су предмет ових директива, производи из БиХ добијају директан и несметан приступ тржиштима земаља ЕУ, што ће компанијама створити могућност повећања извоза и отварања нових радних мјеста”, наводе из Коморе.

Пројекат суфинасирају ЕУ и Њемачка, путем пројекта “ЕУ фор бизнис” који заједно проводе организације ГИЗ, УНДП и ИЛО.

Крајњи рок за доставу пријава је петак, 25. септембар до 16.00 часова, а све додатне информације у вези овог позива заинтересовани могу добити на веб-страници Коморе, на телефон 033/566 -235 или имејл tarik.kovac@komorabih.ba.