Манифестација обиљежавања стоте годишњице рођења Зулфикара Зуке Џумхура “Стогодишњица ходољупца” почиње данас у Завичајном музеју Коњиц промоцијом књиге “Записи о босанскохерцеговачкој књижевности на маргини: Ликови у роману Ћамила Сијарића”, ауторице Дијане Хаџизукић.

Програм се наставља истог дана у 20 сати кад је на распореду пројекција документарног филма о Мирзи Идризовићу “Портрет редатеља” у режији Алеша Курта, приопћено је из Народног универзитета Коњиц.

Обилазак гроба Зуке Џумхура на градског гробљу Мусала бит ће уприличено у четвртак, 24. рујна, с почетком у 10 сати, након чега ће у Џумхуровој родној кући бити уприличен “Дан отворених врата” те ликовна радионица посвећена Зуки, а коју ће водити Дино Џумхур и Мухамед Крњић.

Централни програм манифестације одржат ће се у Завичајном музеју Коњиц с почетком у 19 сати, а говорит ће Абдулах Сидран и Дино Бегташевић.

“Стогодишњица ходољупца” завршава изложбом “Зуко Џумхур” аутора Сафета Хебибовића која ће се одржати у наведеном коњичком музеју с почетком у 20 сати.

Организатор догађаја је Народни универзитет Коњиц, а партнери су Завичајни музеј Коњиц, УК “Стари град” у Београду и Радио Коњиц.