“Странци у ноћи” нова је представа у Народном позоришту Републике Српске, а премијера је заказана за петак, 26. фебруар. Модерна представа говори о безвременским темама и ликовима. Режију потписује Слађана Килибарда.

Представа “Странци у ноћи” рађена је по тексту Ане Ђорђевић, заснованом на филму “Потпуни странци“. Филм је имао неколико верзија у више земаља, а и позоришта у региону поставила су представе по овом тексту који говори о мушко-женским односима.

“Ко је гледао филм, зна о чему се ради. Дакле пријатељи се нађу заједно на вечери и крену са игром да изваде своје мобилне телефоне, ставе их на стол и слушају све поруке које им долазе, разговоре, све иде на спикерфон и ту крећу да се отварају неке ствари из њихових живота који њихови пријатељи и партнери нису знали”, појашњава редитељица Слађана Килибарда.

Представа “Странци у ноћи” тематизира и однос тинејџера према родитељима у савременом друштву.

“Ја сам увела лик кћери и некако ме занима однос према љубави и поимање односа између двоје људи из визуре тинејџера, седамнаестогодишњакиње која тек треба ући у свијет одраслих и људи који су нека средња генерација”, каже Килибарда.

“Надамо се неком добром комаду, доброј представи гдје ће публика да се препозна. Јер ово је савремени текст, тематика која се тиче свих нас. Живимо у овом времену које јесте такво, тако да мислим да ће заиста бити занимљиво. Мој лик је један од ликова који су све вријеме на сцени тако да ми у овој представи имамо седам људи који су све вријеме на сцени и који траже свој простор и боре се са својим тајнама и проблемима”, рекла је глумица Миљка Брђанин.

Премијера представе “Странци у ноћи” на великој сцени Народног позоришта најављена је 26. фебруара с почетком у 20 сати.