Предсједавајући Градског вијећа Сарајева у досадашњем сазиву Игор Гаврић заказао је за сутра, 24. марта, конституирајућу сједницу новог сазива Градског вијећа Града Сарајева у сарајевској Вијећници).

Градски вијећници којима је Централна изборна комисија Босне и Херцеговине додијелила мандат, преузет ће дужност градског вијећника јавним давањем и потписивањем свечане изјаве у складу с одредбама Пословника Градског вијећа Града Сарајева.

У Градско вијеће Града Сарајева из опћине Нови Град Сарајево мандате вијећника добили су Ади Шкаљић, Бајро Бибер и Алем Лого (Бошњаци), Тони Вукадин и Драго Јурић (Хрвати), Ратко Орозовић (Србин) и Ениса Спахић (остали).

Из Новог Сарајева у Градско вијеће Града Сарајева изабрани су Алма Ченгић и Елведин Корора (Бошњаци), Маријела Хашимбеговић и Данијела Шахат (Хрвати), Срђан Срдић (Србин) и Самир Бејић и Мирела Џехверовић (остали).

У Градско вијећа Града Сарајева из опћине Центар изабрани су Јасмин Адемовић, Лејла Ћосовић и Амра Зулфикарпашић (Бошњаци), Жељко Мајсторовић (Хрват), Биљана Лазаревић и Драган Стевановић (Срби) и Нихад Ук (остали).

Из Старог Града у Градско вијеће Сарајева изабрани су Сеид Шкаљић, Ведад Дељковић, Алмедин Миладин и Муамер Мекић (Бошњаци), Ведран Додик (Хрват) и Срђан Симоновић и Јасмин Скорупан (Срби).

Дневним редом конституирајуће сједнице предвиђен је избор предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева и два замјеника предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева.

Такођер, предвиђен је избор чланова Комисије за избор и именовања Градског вијећа Града Сарајева те приједлог одлуке о избору чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева.

На конституирајућој сједници Градског вијећа Града Сарајева планиран је и избор градоначелника Града Сарајева те два замјеника градоначелника Града Сарајева.

Градско вијеће Града Сарајева се састоји од 28 вијећника. Свако опћинско вијеће опћина које чине Град Сарајево бира по седам делегата у Градско вијеће из реда опћинских вијећника.

Бошњацима, Хрватима и Србима, као конститутивним народима, појединачно бит ће гарантиран минимум 20 посто мјеста у Градском вијећу, а групи осталих најмање два мјеста, без обзира на изборне резултате.

Након што буде конституисано, Градско вијеће Града Сарајева бира градоначелника Сарајева.