У дворани “Хуан Антонио Самаран – Зетра” све је спремно да се сутра у 8 сати, по налогу министра здравства Кантона Сарајево (КС) Хариса Вранића, настави процес вакцинације грађана овог кантона.

“Осигурано је додатних 5.000 доза вакцина, а Завод здравственог осигурања КС-а ће упутити позиве грађанима за вакцинацију и то: старијим од 75 година, хемодијализираним и трансплантираним пацијентима, а затим и одраслим пацијентима са Доwн синдромом, хроничним пацијентима и особама које болују од ријетких болести”, саопштено је из КС-а.

У првом кругу вакцинације у Кантону Сарајево је имао на располагању 12.800 доза вакцина.

“У Зетри је вакцинисано дневно између 1.500 и 1.700 особа, при чему су грађани били изузетно задовољни организацијом”, наводи се у саопштењу.

Како је најављено сутра ће бити потписан и споразум између Завода здравственог осигурања КС-а, Дома здравља КС-а и Министарства сигурности Босне и Херцеговине за примјену вакцина донираних од Републике Турске, а темељем којег ће Кантон Сарајево проводити имунизацију упослених у овом министарству, те сигурносним агенцијама БиХ.