Народно позориште Сарајево (НПС) нову умјетничку сезону 2020./21. отворит ће у сриједу, 16. септембра програмом Гала вечери “Бал под маскама”.

У оквиру Гала вечери “Бал под маскама” публика ће имати прилику уживати у садржајном музичко – сценском програму у изведби ансамбла Драме, солиста и хора Опере те солиста и ансамбла Балета НПС.

На програму ће се наћи познате оперне и оперетске арије, дуети и популарне пјесме (Моцарт, Верди, Штраус…), као и соло нумере из познатих балета “Крцко Орашчић”, “Дама с камелијама”, “Успавана љепотица” и других, а вечер ће уљепшати глумци који ће упризорити сцене из радо гледаних комедија “Балкански шпијун у Сарајеву”, “Фистик или сан о сунцу, мјесецу и још неким ситницама” те “Ожалошћена породица”.

Из Народног позоришта Сарајево подсјећају да ће уз поштивање мјера прописаних од Федералног штаба цивилне заштите, број посјетилаца који ће моћи присуствовати програмима НПС-а бити ограничен, те да је обавезно ношење заштитних маски за лице током боравка у згради позоришта и за вријеме трајања представа.