Сарајево град филма УНЕСКО-а позвао је данас дјецу Кантона Сарајево да учествују у конкурсу 16. по реду Међународног филмског фестивала дјеце и младих у Бусану у Јужној Кореји.

Конкурс који ће се одржати од 5. до 12. јула у Бусану је дио међународне сарадње 18 креативних градова филма УНЕСКО-а из цијелог свијета, међу којима су и јужнокорејски град и Сарајево, а односи се на дјецу између пет и 12 година који могу да пријаве цртеж на тему “Ми у природи”.

Цртеж који Међународни филмски фестивал дјеце и младих у Бусану (БИКY) прогласи најбољим из свих градова филма УНЕСКО-а користит ће се за дизајн постера овогодишњег фестивала, као и за промотивне материјале фестивала, уз претходно уступљена ауторска права побједника. Побједник ће добити вриједне награде.

Побједнички цртежи из свих креативних градова филма УНЕСКО-а, међу којима и из Сарајева, бит ће изложени на фестивалу у Бусану. Цртеж из Кантона Сарајево који буде проглашен најбољим фестивал у Бусану ће такођер наградити.

“Покажи своју машту и креативност кроз цртеж, придружи се младима из градова филма УНЕСКО-а из цијелог свијета и забави се цртајући. Ове године сви цртају на тему ‘Ми у природи’. Коронавирус нам не дозвољава да се дружимо с пријатељима. Када ћемо се поново играти заједно у природи као некада? Како се приближити пријатељима без страха од преноса болести? И како сви можемо живјети заједно с природом? Нацртај своју идеју. Чекамо твоје цртеже”, наведено је у позиву.

Цртеже је потребно послати или доставити на адресу: Сарајево Филм Фестивал, Зелених беретки 12, 71 000 Сарајево, БиХ.

Конкурс је отворен до 31. јануара.