26. Сарајево Филм Фестивал бит ће одржан од 14. до 21. аугуста у новом, прилагођеном формату, у складу са свим актуелним епидемиолошким мјерама. Планирано је да филмске пројекције буду одржане на локацијама гдје је могуће контролирано проводити све епидемиолошке мјере, те ће фокус највише бити на отвореним кинима. И ове године главни медијски покровитељ је БХРТ.

Публици ће на располагању бити посебни улази и сектори за групе од максимално 100 посјетилаца у отвореним или до 50 у затвореним пројекцијским просторима, обавезна ће бити прописана дистанца између гледалаца. Ове године први пут након 17 година неће бити пројекција у Народном позоришту, нити ће на црвеном тепиху бити службеног протокола, пријема и партија.

АНДРИЈАНА ЦОПФ, портпарол СФФ-аГ

Програм ЦинеЛинк дани филмске индустрије, који обично привуче око 1.500 професионалаца из свијета филма и Талентс Сарајево, ове ће године бити одржани у онлине формату.

Како истиче селекторица Такмичарског програма – играни филм Елма Татарагић, у програм је уврстила 8 филмова, од којих ће 4 имати свјетску, 1 европску, а 3 регионалну премијеру.

26. издање Сарајево филм фестивала бице отворено филмом Пјера Жалице Концетриши се баба.

За награде Срце Сарајева у Такмичарским програмима укупно ће се такмичити 49 филмова, у четири такмичарске селекције – играни, документарни, кратки студентски филм. Током осам дана трајања фестивала, сликом и рјечју ће бити апострофирани сви најважнији елементи али и програмски сегменти које ће БХРТ, као генерални медијски покровитељ приуштити гледатељима и слушатељима.