Хрватска демократска заједница Босне и Херцеговине (ХДЗ БиХ) одржат ће 23. сједницу Предсједништва странке данас у Сарајеву, приопћили су из ХДЗ-а БиХ.

Сједница ће се одржати у просторијама ХДЗ-а БиХ на Ступу, а како је најављено, на сједници ће се расправљати о активностима везаним уз измјене Изборног закона БиХ те динамизирању рада Хрватског народног сабора.

Након сједнице неће бити изјава за медије, а о темама и закључцима јавност ће бити обавјештена приопћењем за јавност, навели су из ХДЗ-а БиХ.

Прије сједнице Предсједништва ХДЗ-а, у Парламентарној скупштини БиХ ће бити уприличена и промоција четири тома књиге „Изнад црте“ аутора др. Драгана Човића, предсједника ХЗД-а БиХ и замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Четири тома ове књиге на око 3000 страница свједоче о двије деценије политичког активизма Човића. Први том књиге посвећен је европском путу БиХ и укључује говоре Човића у протекле двије деценије. Други том књиге говори о његовим сусретима с вјерским великодостојницима, док трећи обухвата интервјуе и медијске наступе. Четврти том књиге „Изнад црте“ фокусиран је на сусрете које је Човић имао са свјетским лидерима.