Главна тужитељица Тужитељства БиХ Гордана Тадић са сурадницима састала се се главном тужитељицом Кантоналног тужитељства Кантона Сарајево Сабином Сарајлијом и њезином замјеницом.

На састанку је разговарано о актуелним дешавањима у протеклих неколико дана, повезаних са респираторима и лијечњем Ковид 19 пацијената на КЦУС, као и даљим активностима тужитељских и правосудних институција.

С обзиром да Тужитељство БиХ од раније поступа у предмету који је отворен прије подизања оптужнице у предмету Новалић и др., а који се односи на помоћ починитељу послије почињеног казненог дјела од стране више особа, Тужитељство БиХ је подузимало радње и наставља рад у том предмету.

Кантонално тужитељство Кантона Сарајево, на темељу медијских објава, сукладно својој надлежности, формирало је предмет који се односи на писмо доктора са КЦУС о употребљивост респиратора у лијечењу пацијената у КЦУС-у, тешке посљедице по здравље и живот пацијената, као и друге проблеме у функционирању тзв. Ковид одјела, у којем ће поступати у наредном периоду.

На састанку је договорено да ће Тужитељство БиХ и Тужитељство КС, у оквиру наведених предмета, журно дјеловати координираним активностима, те размјењивати прикупљене информације и доказе, у циљу утврђивања свих чињеница и околности под којима су респиратори АЦМ 812А стављени у функцију и кориштени за лијечње пацијената обољелих од Ковид 19.​